Daro Bloemen artikel

Heropening bloemenwinkel in Rijnhoek Plaza

Krantenartikel, oktober 2015

Daro Bloemen openingstijden

Sinds enkele weken heeft Daro Bloemen in Rijnhoek Plaza in Bodegraven haar bloemen- en plantendeuren geopend. De twee nieuwe eigenaren zijn de enthousiaste en gezellige broers Roy en Danny Bruym. Ze hebben daarmee BloemenVaria overgenomen. Ook de plantenkas van Welkoop behoort dan tot hun plantenrijkdom. De broers zijn begin twintigers, maar gezien hun bloemenbedje al flink geworteld in de bloemen- en plantenwereld. Het hele gezin ademt al jarenlang bossen bloemen, bloemenwinkels en de markt. Een familiebedrijf waar de gezelligheid, het elkaar helpen en de vlotte babbels vanaf spat. De derde broer, de tweelingbroer van Roy, komt op de zaterdagen het Daro Bloemen familieteam versterken.

Roy (22) komt voor het interview aangesneld. Hij heeft het druk. Nu ook nog met hun bloemenzaak in België, maar straks hopen ze zich volledig op Bodegraven te kunnen richten. “We zijn al lang bezig in de bloemen. We hebben altijd in Delft op de markt gestaan. We zijn geloof ik al aan de derde of vierde generatie toe.” Dan duikt ineens zijn vader Michael op. Hij maakt wat foto’s van de bloemenzaak. Direct vraagt Roy naar het exacte generatie getal. Michael Bruym, zeer goedlachs en echte een bloemenspraakwaterval, schuift onmiddellijk aan het tafeltje in de koffiecorner tegenover de bloemenzaak aan. Danny (24) duwt ondertussen, op de achtergrond, een plantenkar vooruit de kas in. Hij komt zojuist van de veiling. “Mijn opa stond al op de markt. Jullie grootvader. Dat maakt de vierde generatie,” vertelt Michael, “en de jongens gingen van jongs af aan al mee naar de markt. Ik zei nog tegen ze ga niet in de bloemen, want dat kost je al je vrije tijd. Maar ze wilden toch.” Roy kan wel om zijn enthousiaste vader lachen en zegt: “We hielden niet zo van school. We werkten liever. Maar we werken graag samen. We zijn een echt familiebedrijf. Dat vinden we ook leuk om te laten weten aan de mensen.” Qua uiterlijk zal de bloemenzaak in eerste instantie geen ingrijpende metamorfose ondergaan. Michael: “Het is hier net vier jaar oud en het ziet er prima uit. Het zijn de bloemen zijn die steeds het uiterlijk laten verschillen en bepalen. Daar koop je op in. En dat gebeurt elke twee à drie dagen via de veiling. Zo zijn er altijd verse voorraden.” Als klant haal je allerlei voordelen bij Daro Bloemen en in de plantenkas. Roy: “We leveren goede kwaliteit, die betaalbaar is. We verkopen geen losse bloemen, maar bossen. Dat houdt de prijs laag. En we gaan voor persoonlijke aandacht. Kortom: betrokkenheid en een babbel. Een gemoedelijke sfeer, waarbij je als klant blij binnenkomt en nog blijer naar buiten gaat. Bovendien kun je hier gratis parkeren en het winkelen combineren met een kopje koffie e.d.” Michael vult aan: “Het gaat om een beleving creëren. Dat klinkt misschien raar, maar dat is wel ons doel.”

In de plantenkas willen de gebroeders Bruym de mensen echt nuttig advies meegeven. “We willen echt helpen. Niet een medewerker in een hoekje achter de planten verstoppen. Er echt voor de klant zijn. Onze expertise geven. Doen waar we goed in zijn. Zo gaan we straks T-shirts dragen met de uitnodigende tekst: Ik help u graag. En duidelijkheid brengen. Een duidelijke route door de kas en bijvoorbeeld duidelijke prijsbordjes.”

Wekelijks allerlei acties

Daro Bloemen komt met diverse aantrekkelijke acties. Zeker tot 14 november in de beginweken. Daarna volgen wekelijks allerlei andere acties. Houd daarvoor deze krant in de gaten. In ieder geval hebben de gebroeders Bruym er ontzettend veel zin in en gaan er volledig voor. Op naar de realisatie van hun slogan: ‘De gezelligste en voordeligste bloemenwinkel uit uw regio!’

Daro Bloemen Bodegraven